Welkom Gast | Inloggen of registreer

Calciumnitraat (CaNO3)

Inhoud: 100 gr
Calciumnitraat (CaNO3) kan gebruikt worden om het nitraat gehalte in het aquarium te verhogen. Nitraat is één van de belangrijkste voedingsstoffen voor je planten, samen met o.a. kalium en fosfaat. Nitraat komt voor in vrijwel iedere bemestingsmethode voor het aquarium.

Dit product heeft in tegenstelling tot kaliumnitraat minder invloed op de geleidbaarheid en kan als vervanger voor kaliumnitraat gebruikt worden.

Prijs:
3,95
Direct uit voorraad leverbaar 110 gr. verzendgewicht
Calciumnitraat (CaNO3)
Calciumnitraat (CaNO3) kan gebruikt worden om het nitraat gehalte in het aquarium te verhogen. Nitraat is één van de belangrijkste voedingsstoffen voor je planten, samen met o.a. kalium en fosfaat. Nitraat komt voor in vrijwel iedere bemestingsmethode voor het aquarium. Dit product heeft in tegenstelling tot kaliumnitraat minder invloed op de geleidbaarheid en kan als vervanger voor kaliumnitraat gebruikt worden.
Aquariumbemesting.nl
Aquariumbemesting
https://static.aquariumbemesting.nl/cache/gfx/thumb/0231x0154/2a09f0cc.jpg
cano3-100gr
3.95
EUR
Aquariumbemesting.nl
Calciumnitraat (CaNO3)

Let op: dit product staat op lijst 2 van de wet precursoren voor explosieven. Alle orders waarbij een verdachte transactie, een vermissing of diefstal optreedt, zullen verplicht binnen 24 uur gemeld worden bij het Meldpunt Verdachte Transacties Chemicaliën. Zie voor meer informatie de website van het NCTV.

 
 
Wij raden aan om aan te sturen op een nitraat gehalte van 10-20ppm. Heeft u na het meten van uw waterwaardes een te hoog gehalte, dan dient u water te verversen. Bij een te laag gehalte dient u nitraat toe te voegen.

De exacte dosering voor uw aquarium kan, afhankelijk van hoeveelheid planten, licht en co2-gehalte, worden bijgesteld voor een optimaal resultaat.

Gebruiksaanwijzing:
Inhoud in zijn geheel oplossen in 500ml warm (bij voorkeur osmose-) water. Per dosering van 10ml op 100 liter zal het nitraat gehalte met 10.5ppm en het calcium gehalte met 3.4ppm worden verhoogd. De hardheid (dGH) zal met 0.5ppm verhogen.

EG-Meststof. Enkelvoudige meststof. Calciumoxide (CaO) 26.5%, Nitraat (N) 15.5%.